Foredrag Guro.png

Foredrag

Mine foredrag

Jeg holder kurs og foredrag for små og store forsamlinger, offentlig og privat, digitalt og fysisk. 
Jeg gjør personlig økonomi til et fargerikt og viktig tema, helt blottet for budsjetter og excel-ark!

Personlig økonomi er et svært tabubelagt tema, noe som gjør at mange får mindre ut av pengene og livet enn de kunne, og at personer med problemer søker hjelp altfor sent. Men det kan vi gjøre noe med!

Eksempler på foredrag og målgrupper:

Family Time

Rikere i dag!

De færreste har (dessverre!) en stor lønnsøkning, arv eller lottogevinst i vente. Hvordan kan vi likevel bli rikere allerede i dag? I jungelen av økonomiråd har jeg funnet de mest effektive tipsene for å få maks ut av de pengene vi har, enten vi drømmer om en trygg sparekonto, skitur over Grønland eller å jobbe mindre. Passer for virksomheter som vil gi nyttig og hyggelig påfyll til sine ansatte, som også forebygger økonomiske problemer. Foredraget er folkelig og krever ingen bestemte forkunnskaper.

Unngå at kneik blir til krise

En permittering kan være en liten økonomisk kneik. Men det kan også bli begynnelsen på en langvarig krise. Det samme gjelder for overganger som sykdom og samlivsbrudd. Jeg viser hvordan og hvorfor man bør ta grep i økonomien umiddelbart i slike situasjoner. Samtidig er det nettopp da ekstra vanskelig for mange. Et særlig viktig tema for permitteringsutsatte virksomheter, pasientforeninger, Nav og andre som selv er i, eller jobber med, personer i disse livssituasjonene.

Man Looking Out the Window
benjamin-manley-QkflfhJn1KA-unsplash.jpg

Økonomi blant sårbare grupper

En kort innføring i hvor utbredt økonomiske utfordringer er i ulike sårbare grupper, hvordan disse problemene ødelegger for andre tiltak - og ikke minst hva vi kan gjøre med det. Dette foredraget er særlig aktuelt for ansatte i ulike "hjelperroller", i for eksempel Nav, barnevern, integreringstiltak, rusbehandling, ettervern og ulike humanitære og ideelle organisasjoner. 

Økonomiarbeid og tilbakeføring

Nesten alle straffedømte og rusmisbrukere har pengeproblemer - og de ødelegger for behandlingsmuligheter og tilbakeføring. Her får du oppskriften på hvordan virksomheten vil lykkes bedre med sine mål gjennom enkelt økonomiarbeid. Dette har vært mitt hjertebarn i ti år! Se min TEDx-tale om temaet HER.

Målgruppe: Ansatte innen rusbehandling, ettervern og kriminalomsorg. Foredraget kan fint tilpasses innsatte, beboere og brukere!

Relasjonelle vansker.jpg
Thinking Man on Couch

Ansattes pengeproblem som lederproblem

De blir søvnløse, ukonsentrerte, sykemeldte og utgjør en sikkerhetsrisiko på arbeidsplassen. Konsekvensene av økonomiske problemer og bekymringer påvirker store deler av livet for den det gjelder, og arbeidsgiver er ofte den første som oppdager problemene. God og tidlig hjelp med økonomiske problemer er også til det beste for virksomheten, og gevinsten er også ofte en svært takknemlig og lojal ansatt. Her presenteres enkle, men svært effektive tiltak.

Jeg tilpasser alle foredrag til kunden, og kan også skreddersy etter bestilling.